tisdag 8 december 2015

Min byggnad.


Det här är min byggnad. Min ritning fungerade så jag behövde inte ändra något. Jag inspirerades av
att den var så hög och cool. Jag valde den byggnaden för att den såg så gammal och speciell och för att jag inte ville att någon annan skulle göra den. Jag hade kunnat bygga den lite mer ordentlig men jag blev endå nöjd. Den som var klurigaste var att få till den att stå rakt upp. Det är Obelisken i New york utanför vita huset. Jag byggde den i sockerbitar
 för att det verkar vara väldigt stabilt. Först så byggde jag utan en grund men det funkade inte så bra så jag satte dit en stadig grund så det blev mer stabilt. Den är 25 m i värkligheten. Men jag byggde den 24cm lång. ObeliskObelisken står  i Washington. Den är inte den enda Obelisken i värden men den är nog den mest sedda Obelisken. Obelisken byggdes på 1800. Obelisken står i en park framför Vita huset.

Den är gjord i vit marmor som dom har murat upp till ett högt torn. Stenen är 25 meter lång och den väger 220 ton. Om man ska köpa stenen så är den värd 2 miljoner kr i svenska pengar. Obelisken stod i London och sedan flyttade dom stenen från London till Amerika. Det tog 112 dagar för dom att förflytta stenen till Amerika.

År 1989 så renoverade man byggnaden och satte dit belysning och nya bänkar nedanför. Dom rengjorde stenen från gräs, ohyra och mossa som hade fastnat på stenens yta. Stenen är ett minne av George Washingtons storhet. Georges namn är ingraverat på framsidan av stenen.
Stenen är värdens högsta stenbyggnad.
Stenen ligger på en liten kulle med vatten nedanför. Runt stenen så finns det USAs flagga. Det var Robert Mills som skapade stenen. Stenen var värdens högsta byggnad under år 1884-1889 sen blev det nya större byggnader i värden.http://www.centralparknyc.org/
http://www.centralparknyc.org/
http://www.nps.gov/wamo/learn/historyculture/index.htm
http://foter.com/
http://foter.com/

Av: Linus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar