tisdag 26 januari 2016

Building in Pajamas

Building In Pajamas 

Jag har inspirerats av Vita huset, Twin towers och Globen när jag skulle bygga min byggnad. Jag valde tre byggnader eftersom jag inte kunde bestämma mig för en av dem. Under delen är inspirerad av Vita huset, mitten delen är inspirerad av Twin towers och översta delen är inspirerad av Globen. 

I min byggnad Building In Pajamas är det en man som bor i Vita huset längst ner som heter Bertil Svenson och i Twin towers är det massa kontor för jättemånga företag och i Globen är det ett café.

Det var svårt att få till Globen men annars funkade allt.
'
World Trade Center
World Trade Center är sju stora tornliknande byggnader som står på södra Manhattan i New York i USA. Två av de högsta byggnaderna kallas för "Twin towers" och de blev raserade i en terrorattack 11 september år 2001.

Totalt hörde sju byggnader till WTC området. Näst högst efter det två tornen var byggnad 7. Denna var på 47 våningar och 228 meter högt. 

Twin towers är huvudtornen och de det ritades av Minoru Yamasaki var då det stod färdiga1973 med sin 415 respektive 417 världens högsta byggnader. I World Trade Center, som var beläget i hjärtat i New Yorks finansdistrikt, arbetade ca 50 000 när de blev raserade av terrorister 11 september 2001. 

År 2003 antogs ett förslag från arkitekten David Libeskind för ny bebyggelse platsen för de raserade byggnaderna , kallad Ground Zero. Ett antal byggnader är under uppförande;2006 påbörjades byggandet av en ny skyskrapa, One World Trade Center(ursprungligen kallad Freedom Tower), ritad av David Childs (född 1941), som stod färdigt 2013 och är 417 m hög (541 m med antenn). Ett minnescentrum för terroristattackernas offer öppnade 2011 Peder s.k Memorial Plaza.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar