fredag 5 februari 2016

Mitt drömyrke

Mitt drömyrke

Mitt dröm yrke är att bli professionell  truppgymnast för att jag gillar att göra volter. Det roligast med yrket tror jag är att ha sin hobby som yrke. Dådet dåliga med yrket är att man inte hinner vara med sin familj så mycket. Det är tre olika grenar i truppgymnastik, tumbling, fristående och trampet. Det varierar vilka tider det är som man ska jobba, det beror på om det är träning eller tävling. Man arbetar tillsammans med andra gymnaster och sin tränare. 

Det bästa med yrket är att göra volter. Det sämsta med yrket är friståendet. En risk med att vara gymnast är att man kan skada sig när man tränar eller tävlar, man kan tex landa på huvudet när mangor volter, eller trampa snett och skada foten. 

Jag tror att det är svårt att bli en riktigt duktig gymnast i Sverige så för att bli bäst i världen måste man flytta till USA. Innan man blir professionell så behöver man ha ett annat jobb samtidigt som man tränar och tävlar. Lönen varierar beroende på hur framgångsrik man är. 

Man behöver ingen direkt utbildning men man måste vara med i en gymnastikklubb och träna hårt varje vecka för att bli bäst i världen. 

Om jag skadar mig och inte kan fortsätta som gymnast så vill jag bli proffsspelare öppi CS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar